پیشنهاد های رصدی هفته، دوازدهم تا نوزدهم تیر ماه

در قسمت پیشنهاد های رصدی هفته به معرفی موقعیت های رصدی هفته می‌پردازیم که در چهار گروه خورشید ، ماه ، سیارات و اجرام آماده شده‌اند . مانند شماره ی گذشته در ابتدا به وضعیت آب‌و‌هوای نجومی هفته می‌پردازیم.

آب‌و‌هوای نجومی :

          این هفته روز های بدون ابر و مناسب رصدی را در بر دارد و فرصت خوبی را برای ساکنین تهران و اکثر نقاط کشور برای رصد فراهم می‌کند.  در اواخر هفته شاهد اوج بارش شهابی فرس اعظمی خواهیم بود که به سرعت بالای شهاب‌هایش شهرت دارد ،این شهاب‌باران با آهنگ بارش کم خود (حدود سه شهاب در ساعت) دوست‌داران بارش‌های شهابی را ناامید می‌سازد، پیشنهاد می‌شود که آرزوهای خود را برای شهاب‌باران بعدی نگه دارید!

خورشید :

         بعد از گذشتن از انقلاب تابستانی شاهد کاهش تدریجی ارتفاع خورشید در ظهر  خواهیم بود ، خورشید  این روز‌ها در صورت فلکی جوزا  قرار دارد و موقعیت مناسبی برای مشاهده‌ی صور فلکی تابستانی در اختیارمان می‌گذارد .

ماه :

        با نزدیک شدن به عید فطر ماه مزاحمتی برای ستارگان شب ایجاد نمی‌کند و این شب‌ها مناسب ترین زمان برای رصد ستارگان و اجرام می‌باشد. برای رصد ماه تا قبل از عید فطر باید سحرخیز باشید و قبل از طلوع خورشید به سمت شرق بنگرید و بعد از عید فطر باید بعد از غروب خورشید به سمت غرب نگاه کنید .

سیارات قابل رصد :

      عطارد : این سیاره اوایل هفته نزدیک بیشترین کشیدگی زاویه ای خود قرار دارد، بیشترین کشیدگی زاویه ای زمانی است که سیارات داخلی مانند زهره و عطارد در بهترین موقعیت خود از لحاظ فاصله زاویه‌ای از خورشید و درخشندگی از دید زمین قرار می‌گیرند، زمان مناسب برای رصد این سیاره از اذان صبح تا طلوع خورشید می‌باشد .

      مریخ : این سیاره در نزدیکی مرکز کهکشان راه شیری قرار دارد و به عکاسان نجومی فرصتی مناسب برای ثبت تصاویر زیبایی از این سیاره به همراه سیاره زحل می‌دهد و در تمام طول شب قابل مشاهده است و مشخصه‌ی آن نیز رنگ سرخ زیبایش است که آن را از سیاره زحل تمیز می‌دهد .

     زحل: در قسمت شرقی سیاره مریخ ، سیاره زحل در آسمان می‌درخشد و در تمام طول شب قابل مشاهده است .

     مشتری: سیاره مشتری در قسمت غربی آسمان تا نیمه های شب قابل رویت است و اقمار آن در طرفین سیاره خودنمایی می‌کنند. این غول گازی بزرگترین سیاره‌ی منظومه شمسی است و در دسته سیارات خارجی قرار دارد .

     اورانوس: سیاره ای که برای رصد آن نیاز به ابزارهای رصدی است و چون این روز ها در کنار ماه قرار دارد انتخاب مناسبی برای رصد نمی‌باشد.

اجرام آسمانی :

            در بخش اجرام آسمانی، با توجه به معیارهای نور و ارتفاع، به معرفی چهار جرم منتخب هفته و زمان مناسب رصد آن‌ها می‌پردازیم:

     

     

همه نظرها (۰)

هیچ کس هنوز نظری ارسال نکرده