بر طبق پارادوکس فرمی، که از روی نام فیزیکدان ایتالیایی انریکو فرمی نام گذاری شده است، با توجه به میلیاردها منظومهستارهای در کهکشان راهشیری باید تمدنهای فضایی زیادی وجود داشته باشد، در حالی که در شواهد رصدی هیچ نشانهای از آن دیده نشده است. پس آنها کجا هستند؟
محققان دانشگاه ناتینگهام با بررسی سیستم زمین و خورشید به الگویی از شرایط مبتنی بر شیمی، دما و ... برای پیدایش حیات هوشمند بدست آوردند که نشان میدهد در کهکشان ما باید حدود ۳۶ تمدن هوشمند وجود داشته باشد.
پیدایش تمدن هوشمند روی زمین حدود ۵ میلیار سال طول کشید، بنابراین احتمالا برای سیارهای دیگر نیز چنین مقیاسی وجود دارد. یک روش برای تخمین تعداد تمدنهای هوشمند، بررسی شرایط مورد نیاز برای پیدایش حیات است. با در نظر گرفتن ستارههایی که فلزیت (درصد عناصر سنگین تر از هلیوم) مشابه خورشید دارند و با توجه به اینکه ۵ میلیارد سال زمان نیاز است تا تمدن هوشمند به تکنولوژی امروزی برسد، محققان حدس میزنند که حدود ۳۶ تمدن فعال در کهکشان راهشیری وجود دارد.
اما درباره پارادوکس معروف فرمی: محققان میگویند که میانگین فاصله بین این تمدنها ۱۷۰۰۰ سال نوری است و بنابراین ایجاد ارتباط بین آنها با تکنولوژی امروزی بسیار دشوار است.
و البته همچنان ممکن است بشر، تنها تمدن هوشمند کهکشان باشد.
جستجوی تمدن هوشمند در کهکشان نهتنها چگونگی شکلگیری حیات را نشان میدهد، بلکه اطلاعاتی از آینده سیاره خودمان و مدت دوان تمدن هوشمند روی آن را به ما میدهد.
منبع: Astronomynow.com
همه نظرها (۰)